Fredag 16. september 2016 fra 17.00 // grefsenkollen.no

425,- // 470,- inkl. buss. Billetter selges via Ticketmaster

Buss vil gå tur/retur Storokrysset (på nordsiden ved Jafs, overgang buss/trikk/T-bane)

Avgang 18.00. Tilbake etter siste konsert.

Norsk Americana Forum og Grefsenkollen arrangerer historiens første Oslo Americanafestival!

 

Hovedscenen:

Claudia Scott

Claudia Scott er en våre mest betydningsfulle artister innenfor rootsrock og country og har blitt kalt Norges Americana dronning. Hun har gjort seg bemerket internasjonalt som soloartist, instrumentalist og låtskriver. Som 11-åring debuterte Claudia i sin fars band ”Clive Scott & The Skywegians”, som utga Norges første country-album.

Hun har flere kritikerroste album bak seg, 2 Spellemann-priser, en rekke nominasjoner, og har mottatt tre prestisjetunge låtskriverpriser i USA. Scott har banet veien for kvinnelige gitarister og singer/songwriters i Norge, og har samarbeidet både på album og live med mange artister. Hennes sanger er også spilt inn av artister over store deler av verden. I 2016 har hun vært på en lang utsolgt turné med Henning Kvitnes.

Høsten 2016 slipper Scott sitt nye album med påfølgende turné.

Claudia Scott vokal, gitar, harmonica,  Jørun Bøgeberg bass, vokal, mandola, Olaf Olsen trommer, vokal,

Olav Torgeir Kopsland gitar, steelguitar, vokal.

 

 

Knut Reiersrud

I over 35 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum - bokstavelig talt - verden rundt. Knut har gitt ut en rekke plater - både soloalbum og album med diverse konstellasjoner opp gjennom årene. Han har mottatt Spellemannprisen for 3 av dem (vært nominert hele 11 ganger), i tillegg har han også mottatt en Dansk Grammy pris. Han har spilt med storheter som Stevie Ray Vaughn og David Lindley. Han har med seg et superlag av unge musikere med fartstid fra Elephant 9, Big Bang, Bjørn Eidsvåg, Vidar Busk, Jarle Bernhoft og Susanne Sundfør - for å nevne noen:

Knut Reiersrud gitarer og vokal. David Wallumrød, tangenter og vokal. Bjørn Holm, gitar og vokal. Andreas Bye, trommer.

Nikolai Hængsle Eilertsen, bass og vokal.

 

 

Lucky Lips

Lucky Lips har vunnet #1 European Bluegrass Band som eneste norske band noensinne (2011), spilt inn plate i en garage utenfor Austin, TX og turnert innkant og utkant hele Norge rundt i ni år. Siste fullengder var "Mountain Dust" (2012) som høstet fantastiske anmeldelser fra både publikum og fra Norges største aviser.

9. september kommer nytt album og til høsten legger Lucky Lips ut på Norgesturne, og med snippsekken full av inspirasjon, et par flere gitarer enn før, og et litt større trommesett, avduker de det fulle omfang av hva de har jobbet med det siste året.

Malin Pettersen, Vocal/Guitar. Stian Jørgen Sveen, Guitar/Vocal. Erlend Støylen Hølland, Upright bass/Vocal.

Pål Emil Berg, Percussion, Even Reinsfelt Krogh, Banjo.Akustisk scene:

Mike Beck

Mike Beck er en erfaren og godt etablert musiker fra California som har turnert USA rundt i mange år. Han er en god venn av Ian Tyson (mannen bak Four Strong Winds), Ramblin Jack Elliot (også kalt Dylans ”far”) og Gene Parson fra The Byrds og har spilt uttallige konserter med disse - blant mange andre anerkjente musikere. Mike Beck holder stadig akustiske solokonserter i USA og Europa. Han er en kjent aktør innen The National Cowboy Poetry and Music Gathering, og har utgitt seks originale album. Disse blir karakterisert som noen av de fineste komposisjonene innen Western Americana sjangeren.

 

 

Jørgen & Jørgensen

Drammensduoen Espen Jørgensen og Jørgen Kværndal Olsen henter inspirasjon fra en rekke ulike artister og sjangre, fra Prøysen til Bill Monroe, og smelter det sammen til akustisk americana med norske tekster - også kjent som Drammenicana.

Høsten 2014 ble de oppdaget av Hellbillies og reiste rundt som oppvarming på konserter i hele landet. Samtidig slapp de singelen "Strømsåstunnelen".

Ett år senere er debutplata klar. "Tia åpenbarer" er et modent og ærlig akustisk folkalbum som tar oss med til Richard Thompsons britiske øyer, Gillian Welchs lyd av Appalachene og Jørgen & Jørgensens Drammen.

 

 

Robert Moses

I september 2013 ga Robert Moses, opprinnelig fra Chicago, ut albumet "Self-Developing Country" på Voices of Wonder Records med bandet sitt the Harmony Crusaders. Albumet fikk veldig gode anmeldelser, deriblant 5 i Dagbladet og terningkast 6 i Firdaposten. Albumet vant prisen for 'Best Alternativ Country Album of the Year' fra Independent Music Awards i USA. For tiden spiller inn Robert og bandet inn deres neste album med Anders Møller og Torgeir Waldemar som co-produsenter. Albumet skal gis ut i våren 2017.Konfransier:

Tom Skjeklesæther

posters: Gunnar Knutsen/Tumblewine Films